Bize ulaşın444 40 28 - 2228

Hoşgeldiniz. Bugün

Giresun Kent Konseyi Yürutme Kurulu Toplantısı

Ana Sayfa » Haberler » Giresun Kent Konseyi Yürutme Kurulu Toplantısı

Giresun Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplantısı yapıldı.

Sayın Abdullah Mürşit Gürel Başkanlığında zoom programı üzerinden yürütme kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Gündem olarak işlenen konular üzerindeki görüşmeler  yapılarak alınan karar maddelerimiz;   

– Sahilde mevcut üst geçitlere yapılacak engelli asansörlerinin yüksek maliyetleri olabileceği ancak bunun rampalı üst geçitler olarak düzeltilebileceği.

– Engelli ve Engelli Bireyi olan ailelerin yaşam merkezinin bir an önce belediyemizin gündemine alınarak  hayata geçirilmesi.

– Kaleye yapılacak Teleferik Projesinin, Asansör veya raylı teleferik olarak daha az maliyetle bir an önce hayata geçirilmesi.

– Millet  Bahçesi Projesinin detaylarının kamoyu ile paylaşılması gerektiği

Belediyemizin hayata geçirdiği projeler, Çocuk, Engelli ve Genç alanlarında yaptığı çalışmalar değerlendirildi.

Giresun’ a kurulacak Teknoparkın girişimcilerin biran önce faaliyete başlayacağı şekilde, Giresun Üniversitesi bünyesinde kullanıma müsait boş bina katlarından  birinde faal hale getirilmesi.

– Amatör spor faaliyetleri yürüten kuruluşlarımız için Amatör evinin projelendirilmesi.

– Kent Konseyi ile ortak Dört Mevsim Giresun  temalı fotoğraf dernekleri ile ortak bir aktivite yapılması.

– Uzaktan eğitim ve daha sonrada öğrenci ve gençlerimizin kullanabileceği İnternet bağlantı kolaylığı sağlayacak alt yapının Eba destekli olarak sağlanması.                                 

– Merkez köylerimizde Cami veya kapalı okullar üzerinden, İnternet bağlantı imkanı eğitime destek  yapılandırılması, İnternet ve uzaktan eğitim destekli kursların organize edilmesi.

Sıfır Atık eylemi olarak esnaflarımıza çöp kovası ve çöp poşetleri dağıtılarak, farkındalık yaratacak faaliyetlerin organize edilmesi gibi.

Şehrimizin öncelikli sorunlarını gündeme alarak toplantımız gerçekleşmiştir.

Belediye Başkanımız Sayın Aytekin ŞENLİKOĞLU ‘nun projelerini tamamen desteklediğimizi Giresun Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri olarak her daim yanınızda olduğumuzu belirtiriz.                         A. Mürşit GÜREL

Kent Konseyi Başkanı        

13 Kasım 2020

İlgili Terimler :
  • Nisan 2024
    P S Ç P C C P
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930