KENT KONSEYİ İLK TOPLANTISINI YAPTI
“FAYDALI OLACAĞIZ”
Yeni seçilen Giresun Kent Konseyi ilk toplantısını yaptı. Belediye Meclis Salonundaki toplantıya Başkan A.Mürşit Gürel ve yürütme kurulu üyeleri ile Belediye Başkan yardımcısı Abdurrahman Demirel katıldı.
Tanışmanın ardından açılış konuşmasını yapan Başkan Gürel iyi bir ekip kurduklarını belirterek: “Buradaki herkes mesleğinde kendini ispat etmiş isimler. Sizin yaptıklarınız sizi bu göreve getirdi, ben çağırmadım. Giresun için çok faydalı olacağız. Bugünkü ilk toplantımızın ardından bir çalışma ivmesi yakalayarak Giresun’un sorunlarının çözümü noktasında önemli çalışmalar yürüteceğiz. Belediye ile koordine içerisinde olacağız “ dedi.
Daha sonra Kadın Meclisi Başkanlığına Fatma Ertürk, Engelli Meclisi Başkanlığına Nihat Yayla, Gençlik Meclisi Başkanlığına Esma Betül Topatan oy birliğiyle seçilirken, Çocuk Meclisi Sorumluluğuna ise Büşra Betül Aydın Hızarcıoğlu getirildi .
Çalışma grupları ise şöyle oluştu:
Kent Çalışma Grubu: Ahmet Şahin, Çetin Çakıroğlu, Yılmaz Genç, Pınar Unat, Sami Şimşek, Serdar Demirkan, Şükrü Ataün
Eğitim Çalışma Grubu: İhsan Erdoğan Şimşek
Toplum Sağlığı Çalışma Grubu: Cengiz Cindemir, Büşra Betül Aydın Hızarcıoğlu
Esnaf Çalışma Grubu: Ali Kara
Çevre ve Hayvanları Çalışma Grubu: Ertan Kuduban
Turizm Çalışma Grubu: Tamer Uzuner
Kültür Sanat Çalışma Grubu: Mehmet Fatsa
Aile ve Sosyal Paylaşım Çalışma Grubu: Ekrem Civelekoğlu
AR-GE Çalışma Grubu: Murat Aladağ
İmar ve Şehircilik Çalışma Grubu: Arzu Topuz, Gökhan Göksu, Erkan Bıçakcı, Nadir Karahan
Fındık Çalışma Grubu: Kadir Şen
Mahalleler Çalışma Grubu: Ali Şahin
Hemşeri Çalışma Grubu: Bekir Bayram
Spor Çalışma Grubu: Sinan Işık.
Ayrıca, çalışma grubu başkanlarının ekiplerini oluşturarak bir sonraki toplantıya sunmaları kararlaştırıldı.
Toplantıda yürütme kurulu üyeleri de söz alarak görüş ve düşüncelerini dile getirdiler. Sunumlarda turizm, liman, güney çevre yolu, şehitlik, yerel ürünlerin satışa sunulacağı el emeği pazarı, şehir nüfusunu artırma, üniversite öğrencilerinin ikametgahını Giresun’a aldırma, atık suların denize akması ve kirlilik oluşturması, basın müzesi, sahildeki tır parkının kaldırılması, kent müzesi ve fındık müzesi başta olmak üzere çeşitli konular ele alınıp takibinin yapılması kararlaştırıldı.
Ardından bir sonraki toplantının tarihi belirlenerek oturuma son verildi.
P | S | Ç | P | C | C | P |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |